Megjelenítés: 'Hírek'

Kedvezményes üdülés gyermekotthonok részére a MISZSZ tagjainál

A Haragtalan kezdeményezésére a MISZSZ tagjai kedvezményes üdülési lehetőséget ajánlanak gyermekotthonok lakói számára.

Tovább →

Kerékpárút köt össze falvakat a magyar-szlovák határmentén

A magyar és szlovák települések (a magyar oldalon Pusztafalu, Füzérkajata, a határ túl oldalán pedig Szalánchuta, Brezina és Bista) konzorciuma 2010. szeptemberében kezdte meg a meglévő erdei és mezőgazdaság utak kerékpárúttá történő fejlesztését.

Tovább →

VeszprémFest 2013: A jazz ünnepe

Diana Krall, Marcus Miller, Paco de Lucia, Nigel Kennedy és Craig David is koncertet ad az immár tizedik VeszprémFest jazz fesztiválon.

Tovább →

Tatai Patara 2013: Török kori történelmi fesztivál Tatán

Tatai Patara: háromnapos török kori történelmi fesztivál, ahol vízi csatát vívnak az Öreg-tavon és petárdával robbantják be a vár kapuját.

Tovább →

Nyitott pincék a Balaton-felvidéki Nivegy-völgyben pünkösdkor

Nyitott pincék, szórakoztató programok várják a Zánka-Nivegy-völgyi Borút Egyesület  tagjai a látogatókat pünkösdkor, csatlakozva az országos akcióhoz.

Tovább →

Magyarország dobogós helyen a “napsütés ára” alapján

A svéd bank listája 36 úti cél esetében hasonlította össze az átlagos turistákra jellemző fogyasztói csomag árát, összevetve a nyári hónapokra várható napos órák számával, így megkapta “egy napos óra árát”. Magyarország a nyári üdülésre is ideális célpont a skandináv ország lakói számára a “napsütés ára” alapján.

Tovább →

Kaposvár: akadálymentesen az EDEN díj első helyezettje

Kaposvár országosan is egyedülálló kezdeményezéseket tett az akadálymentes turizmus megteremtése érdekében, amelynek elismeréseként első helyezést ért el a Kiváló Európai Desztinációk versenyén. Magyarországon ”Könnyű elérni, nehéz elhagyni – fókuszban az akadálymentes turizmus” mottóval hirdettek meg. A cél olyan térségi – mindeddig akár ismeretlen – különleges desztinációk kiválasztása volt, amelyek kortól, fizikai állapottól függetlenül elérhetőek a legszélesebb közönség számára.

Tovább →

Makó: Lombkoronasétány épült a Maros-parton

Az országban egyedülálló, a fák koronái között 8-10 méter magasban vezető, 190 méter hosszú lombkoronasétány épült a makói Maros-parton. A sétány végén álló negyvenméteres csúszda pedig a Kárpát-medence leghosszabb szárazföldi csúszdája.

Tovább →

Sárkányok küzdelme – Sárkányhajó Fesztivál

A Sárkányhajó Fesztiválok első állomása: Budapest, május 11-12. A fesztiválsorozat első állomásán több tucat színpompás sárkány fogja felpezsdíteni a Lágymányosi-öböl nyugodt mindennapjait.

Tovább →

Dunai Regatta: Egyetemek sárkányhajó versenye ma

A Dunai Regatta látogatói május 9-én 13 órától sárkányhajó versenyen szurkolhatnak, szabadidős és sport aktivitásokon, valamint koncerteken vehetnek részt.

Tovább →