Honlap a Kárpát-medence gyermek- és ifjúsági szállásainak bemutatására

Erdei iskolák határok nélkül – Ifjúsági szállások iskolák, csoportok részére a Kárpát-medencében címmel elindult a régió gyermek- és ifjúsági szálláshelyeit bemutató nonprofit honlap, amelynek segítségével magyarországi iskolák tájékozódhatnak a határon túli kirándulások program- és szállásajánlatairól, a határon túli iskolák pedig a magyar lehetőségekről.

A portálon látható információk nagyban segítenek a pedagógusoknak és az osztálykirándulások szervezőinek, hogy akár erdei iskolai hetet, akár egy-két napos osztálykirándulást szervezhessenek – közölte a Magyarországi Ifjúsági Szállások Szövetsége (MISzSz), amely a projekt megvalósítását a Nemzeti Együttműködési Alap (NEA) támogatásával valósította meg.

A magyarországi szövetség tagjain kívül a kezdeményezéshez csatlakozott a horvát, a román, a szlovák és a szlovén társszervezet is, így az érdeklődők a magyar mellett a környékbéli országok nyelvén is elérhetik az adatbázist.

A kezdeményezés egyik fő célja, hogy segítse a magyar iskolákat a határon túli magyarlakta területek megismerésében, valamint hogy a határon túli magyar iskolák egy helyen tájékozódhassanak a hazai lehetőségekről. Az adatbázis és programajánló a csütörtöki indulást követően folyamatosan bővül.

A Nemzeti Együttműködési Alap a civil szervezetek támogatására 2012-ben létesült, az első évben 3,38 milliárd forintot fordított a társadalmi szervezetek finanszírozására. A szervezet államilag elkülönített költségvetése a további években az SZJA egyszázalékos felajánlásával is nőhet.

Az Erdei iskolák határok nélkül honlap a http://erdei-iskolak.eu/ címen érhető el.