Bemutatás
A tökéletes hely nyári táborok, osztálykirándulások és erdei iskolák számára. Aktív pihenés, táborozás, osztálykirándulás, erdei iskola, friss levegő és élmények a Zemplénben!

Vannak olyan pedagógusok, akik évtizedek óta minden nyáron 2 gyermekcsoporttal érkeznek hozzánk táboroztatni és sok a visszatérő gyermek is. Baráti társaságok, családok, erdei iskolák, természetjárók, két keréken túrázók, munkahelyi közösségek keresik fel újra és újra ezt a vidéket, mert tudják, az itt rejlő természeti csodák tárháza, az itt élők kedvessége, a kultúra sokszínűsége kimeríthetetlen. A Zempléni hegység természeti szépségeivel nehéz betelni…

A nagy érdeklődést a táborozás, erdei iskola, osztálykirándulás iránt folyamatos fejlesztéseinkkel igyekezzük kielégíteni. Immár 5 felújított parasztházban 196 férőhellyel rendelkezünk, szolgáltatásaink pedig folyamatosan bővülnek. Ezért aki időben kezdi a szervezést, biztosan talál megfelelő időpontot a tábor, az erdei iskola, az osztálykirándulás szervezéséhez. 

Árajánlat, információ kérés ettől a szálláshelytől  

Szálláshely információ

“A”-ház 40 fős ház: 6-8-10-16 ágy/szoba

“B”-ház 36 fős ház: 6-8-8-14 ágy/szoba
“C”-ház 40 fős ház: 6-8-10-16 ágy/szoba
“D”-ház 46 fős ház: 16-4-14-12 ágy/szoba
“E”-ház 30 fős szoba: 16-4-10 ágy/szoba

Erdei Iskola a Zemplén szívében
Ez az a hely, ahová visszavágysz!

A Zemplén szívében, a Pusztafaluban fekvő gyermekbirodalomban öröm minden perc!

Az Öreg Bence Turistaház és Erdei Iskolában élménnyé változik az iskolában talán unalmasnak tűnő tanulás. Élményekkel teli programok várnak, izgalmasan röpülnek a percek és órák, az itt töltött napok pedig hamar elszállnak. De nem nyomtalanul!

Természeti értékek

A Kormos-Bába tanösvény az Öreg Bence Turistaház és Erdei Iskolától indul. Bejárását egy részletes térképpel és az állomásokhoz tatozó minden tudnivalóval a kirándulásvezető füzet tartalmazza. Ezen túl számos jelzett turistaút, izgalmas ösvény vezet bennünket a környező hegyekben, erdőkben.

A túrázások során a gyermekek számára is fontos szempont, hogy egy-egy magaslat megmászását követően gyönyörködni lehessen a kilátásban. Szebbnél szebb látképek tárulnak elénk a Melyeszke oldalról, a Borjútanyáról, az Öreg Bence sziklájáról, Sólyomkőről a tanösvény kilátópontjáról, és akkor még csak a közvetlen közelünk nevezetes pontjait említettük. Ezek a panorámák minden fáradtságot feledtetnek gyermekekben és örökifjakban egyaránt.

Kerékpártúrákhoz pedig kerékpárkölcsönzési lehetőséget biztosítunk. Mára már olyan kerékpárúthálózat épült ki a térségben, hogy két keréken akár Szlovákiában a Szalánci vár elérése sem akadály.

Szabadidős erdei iskola-programok

Egy igazi erdei iskolai kirándulás rengeteg izgalmas programot tartogat a táboron belül és a tábor környékén is. Lássuk a táboron belüli lehetőségeket:

A táborhely 5 hektáros parkosított területe szinte számháborúkra termett. A táborhelyen keresztülfolyik egy kis hegyi patak, mely mély árkával vadregényessé varázsolja a kertet. Van továbbá kerti tó, focipálya, streetballpálya, strandröplabda pálya, strandfoci pálya, ládamászó pálya, kosárpályák, falmászó pálya (200 m2), trambulin, fedett közösségi helyiségek, tűzrakó helyek, erdei iskola termek, asztalitenisz, csocsó…

A játéklehetőségek tárháza kimeríthetetlen. Kihasználásuk csupán a csoportokon múlik.

Étkezés

Az erdei iskolában az étkezés sem jelent fejtörést: tápláló, laktató reggelit, ebédet, vacsorát biztosítunk igény szerint. Egy közeli étteremből szállítják ki a táborhelyre az ételt előre egyeztetett időpontra. Az étterem dolgozói tálalják, és az étkezések végeztével el is mosogatnak.

Lehetőség van persze minden ház felszerelt konyhájában a főzésre is és egyéb köztes étkezések előkészületeire.

Minden házunk külön étkezővel rendelkezik, így a kényelem és a tisztaság megoldott.

 

Az Öreg Bence Turistaház és Erdei Iskolába 2011-től Pálházáról, a Tölgyfa Vendéglőből szállítják az ételt vendégeinknek.

REGGELI 420 Ft/adag

EBÉD ÉS VACSORA
LEVESEK 300-650 Ft/adag
HÚSOK 650-850 Ft/adag

KÉSZÉTELEK 480-850 Ft/adag

TÉSZTÁK 300-750 Ft/adag
HÚSOS ÉTELEK 1150 Ft/adag
(A készételek és a tészták megrendelhető legkisebb mennyisége 10 adag!)

SAVANYÚSÁG (280 Ft/nagyadag, 150 Ft/kisadag)

KENYÉR 30 Ft/szelet

Házanként hideg-meleg vizes fürdőszoba, női-férfi WC-k, felszerelt tálaló ill. szervizkonyha, étkező-társalgó, tűzrakóhely.

A tábor területén található: vegyes bolt és büfé, 5 hektáros kert, kerti tó, hegyi patak, játszótér, focipálya, streetballpálya, falmászó pálya, strandröplabdapálya, fedett közösségi helyiségek, erdei iskola termek.

Sportolási lehetőségek a táborban: futballpálya, 2 streetball-pálya, tollaslabda-, és röplabdapálya, valamint asztalitenisz és asztalifoci(csocsó).

Korlátlan parkolási lehetőség autóbuszok és gépkocsik számára.

A közelben található

 • füzéri vár,
 • a telkibányai aranybánya,
 • a füzérradványi Károlyi-kastély,
 • kőkapui vadászkastély,
 • Hollóháza, a porcelán hazája
 • a Nagy-Milic 900 m-es csúcsa,
 • az újonnan kialakított, különösen szép “Kormos – Bába” tanösvény,

A kitűnő levegő miatt a tábor asztmásoknak különösen ajánlott!

Mindenki számára biztosított paplan és kispárna. Ágyneműhuzatot mindenkinek hoznia kell! (paplanhuzat, lepedő, kispárnahuzat)

 • Étkezés bármely formában igényelhető!
 • Sátorozási, szekerezési lehetőség!
 • Erdei iskolák szervezése!
 • Osztálykirándulások!
 • Nyári táborok!
 • Túraprogramok!
 • Házainkat fatüzelésű kályhákkal fűtjük.
 • Üdülési csekket elfogadunk!

Cím: 3995 Pusztafalu, Fő út 17.

Telefon: 52/364-189

Mobil: 30/925-1097

Fax: 52/364-189

E-mail: oregbence@oregbence.hu

Az Öreg Bence Turistaház honlapja Honlapra ugrás