Az Erdei iskola alapfeladata, hogy minden lehetséges eszközével az ifjúsági turizmus működtetésén belül nevelje, fejlessze és oktassa vendégeiként a szálláshelyre ellátogató más fiatalokat is. A csodálatos természeti környezetben fekvő Štiavnicai hedysög között A Sitno hegy lábánál adta magát a lehetőség, hogy e természeti szépséget megélve a gyerekek megismerják, felfedezzék a táj szépségeit. Az iskola környékén található Počúvadlo tó, az ismert vadász kastely és történelmi múzeum Svätý Anton-bann.
Az iskola környékén található különböző fajtájú fák és cserjék, madarak természeti adottságai olyan környezetet varázsolnak, amelyet nagyon sok városi gyermek számára csak ritkán elérhető élmény. E hely gazdag lehetőséget kinál a szabadidő kihasználásához mint a nyári úgy a téli időszakbann is.
A táj szépsége és az abba illeszkedő tárgyi, technikai feltétetelek megléte késztetett bennünket arra, hogy az erdei iskola programban is megjelenjünk.

Árajánlat

Árajánlat kérés ettől a szálláshelytől

Szálláshely információ

Az iskola főépulete 85 férőhelyes. Itt találhatók az oktató, pihenő helyiségek és a pedagógusok számára kijelölt részleg és a könyvtár. Az iskola belterében találhatóak a szállásra kijelölt szobák, a tetőtérben vannak a kétszemélyes szobák. Földszinten találhatóak a tantermek – audiotechnikával vannak felszerelve. A szabadidő központ és az étterem is a földszinten található.

Az iskolához tartozik 5 fakunyhó 30 férőhelyel, sportpálya és sátortábor. Az iskola tér terűlete k.b. 4 hektár.

Az erdei iskola a csodálatos természeti környezetben fekvő Štiavnicai hegységben, Selmecbányától ( UNESCO ) 12 km délre, a Počúvadlo-tó és a Sitno-hegy közelében található. Az erdei iskola közelében kijelölt turistaút vezet a Sitno hegy csúcsára. A Pod Sitnom iskola története 1935 – 1938 –ig vezethető vissza mint üdulési központ. Az allamosítas után alakult meg a Nemzetkozi nyári tábor. E táborba a következő országokból származó gyermekek látogattak el: Anglia, Svédország, Norvégia, Finnország, Oroszország, Lengyelország, Svájc, Izrael, Bulgária, Németország, Angola, Afganisztán.
Az erdei iskola üdulési és oktatási központ az egész évben üzemel. A vendégeinek szálláshelyet és étkeztetést is biztosít. Az ide látogató gyermekeknek – iskolásoknak és óvodásoknak egyaránt biztosítja az oktatáshoz és üduléshez a megfelelő környezetet. Az iskola – oktató központ a Szlovákiai iskola rendszer oktatóhálozatába tartozik. Az intézmény a Közegészségügyi Hivatal ellenőrzése alatt működik.

Az Erdei iskola alapfeladata, hogy minden lehetséges eszközével az ifjúsági turizmus működtetésén belül nevelje, fejlessze és oktassa a gyerekeket, vendégei megismerjék és felfedezzék a táj szépségeit. A téli időszakban sítanfolyamokat, a nyári időszakbann horgászat és lovaglás lehetőségét kínáljuk. Igény esetén buszkirándulásokat szervezünk : Selmecbánya – városnézés, múzeumlátogatás / kedvezményes belépőt biztositunk /. Szentantal – vadászkastély és múzeum látogatása, Počúvadloi –tó, Szklenófürdő, Gyügy, Vyhne – termálfurdők. Sitno hegy megmászása, planetárium látogatása es más kirándulások szervezése.

 

ÁRJEGYZÉK

Ovodások 3-6 éves kor-ig­
szállás napi 5 étkezéssel 10 €/nap

Általános iskolások és pedagógusok ­
szállás napi 5 étkezéssel 12 €/nap

Középiskolások és pedagógusok­
szállás napi 4 étkezéssel, kései vacsora ( pl. vajas kenyér ) 13 €/nap

Nyári táborok gyermekeknek ­
szállás napi 5 étkezéssel 13 €/nap

Felnőttek­
szállás napi 3 étkezéssel 16 €/ 1 napra

Kunyhók­
szállás már 8,75 € tól /fő/éj. 30-50-70 €/ kunyhó/ éj

Gyermekek három éves korig saját fekhely igénylése nélkul : díjtalan !!!

Oktatási programok

- Erdei iskola programok szervezése
- Környezetvédelem, természetvédelem
- Szakmai továbbkepzések
- Szemináriumok
- Nyelvtanfolyamok
- Ifjusági olimpiák

Üdülési programok

- Iskolai kirándulások
- Nyári táborok
- Hétvégi üdülések
- Családi üdülések
- Társadalmi összejövetelek

Szabadidő központ

- Sítanfolyamok
- Sport tréningek
- Turisztika – túrák, mozgás a terepen
- Kerékpár túrák

PROGRAMOK

- Selmecbánya – városnézés, múzeumok látogatása
- Szentantal – múzeum és vadászkastély látogatása
- Sitno – a hegy megmászása, tájékozódás a terepen
- Focipálya
- Počúvadlo-i tó – fűrdés lehetősége
- Termál fürdők látogatása – Szklenófürdő, Vyhne, Gyügy
- Lovaglás
- Planetárium látogatása – Garamszentkereszt
- Kőházak látogatása – Borfő
- Túrázás és horgászat
- Gyalogos, kerékpáros ökotúrák
- Sátorozás lehetősége – az iskola park területén
Igény esetén biztosítunk előadásokat is a következő témakörokben:
Ökológia
Környezetismeret
Zoológia
Dendrológia
Tájtörténelem
Erdészet

POD SITNOM s.r.o.
Škola v prírode
Počúvadlianske jazero 43
Banská Štiavnica
969 01

IČO: 450 19 681
DIČ: 202 255 6415

Tel.: +421(0)45 699 41 23
E-mail: podsitnomsvp@gmail.com
Web: www.podsitnom.sk

Új oldalt megnyit

Pod Sitnom Erdei Iskola