A Magyar Turizmus Zrt. Tisza-tavi Regionális Marketing Igazgatósága tanulmányutat szervezett romániai pedagógusok részére. A tanulmányút célja az volt, hogy bemutassa a régió azon szálláshelyeit, szolgáltatóit, turisztikai attrakcióit, melyek kifejezetten diákcsoportok fogadására, táboroztatására alkalmasak, illetve melyek speciális programlehetőségeket kínálnak diákok részére, mind aktív kikapcsolódási, mind oktatási céllal.

 

Az április 27-28-i tanulmányúton 30 pedagógus vett részt Kolozsvár különböző iskoláitól, akiket a kolozsvári Cora Travel utazási irodán akvirált. Az utazási iroda vezetőinek a múlt év őszén már sikeresen bemutatkozott a Tisza-tó turisztikai kínálata az MT Zrt. romániai képviseletének ajánlásával és közvetítésével, közös szervezésben az MT Zrt. Tisza-tavi Regionális Marketing Igazgatóságával.

A kétnapos tanulmányút során a résztvevők megtekintették a Tiszaörvényen található Hotel Hableányt, mely május közepétől teljesen felújított állapotban várja vendégeit, többek között a diákokat is, a tiszafüredi Nádas Panziót, amely nyári táborok, erdei iskolák szervezésére szakosodott gyakorlott pedagógusokkal, szakképzett túravezetőkkel és helyi kézművesekkel együttműködve. Bemutatkozott a Fűzfa Pihenőpark, a Tisza-tó egyik legnagyobb turisztikai komplexuma, mely a gyermekek számára elsősorban faházas elhelyezést, kikötőt, kerékpárparkot, saját külső és belső medencét és közösségi helyiségeket biztosít közvetlenül a tó partján. A program során megtekintették a poroszlói Tisza-tavi Ökocentrum látogatóközpont és témaparkot a Tisza-tavi régió legújabb és legnagyobb turisztikai attrakcióját. Innen nyeregbe pattanva a gáton átkerékpároztak Sarudra, megtapasztalva a síkvidéki kerékpározás előnyeit és a vízparti környezetet. Sarudon megtekintették az Eurostrand Kemping és Ifjúsági Tábort, mely a Tisza-tó régió legnagyobb ifjúsági kempingje, saját stranddal, vízieszköz kölcsönzővel, kenu és kerékpárparkkal, kidolgozott 3-7 napos tábori programokkal és animátorokkal.

A megtekintett szálláshelyeken és a megtapasztalt programkínálaton túlmenően egy prezentáció keretében is információt kaptak a régió teljes turisztikai kínálatáról, kiemelten azon programokról – csónaktúrák és kishajós kirándulások a Tisza-tavon, tanösvények és a Robin Kalandsziget – melyek nagyon jól beilleszthetőek a diákcsoportok programjaiba.