A Sárkányhajó Fesztiválok első állomása: Budapest, május 11-12

Idén színpompás sárkányok fogják ellepni a magyarországi folyókat, köszönhetően a 2013-as Sárkányhajó Fesztiválsorozatnak, valamint a júliusban Szegeden megrendezésre kerülő Sárkányhajó Világbajnokságnak.

A Dunai Regatta után a Sárkányhajó Fesztiváloké lesz a főszerep. A fesztiválsorozat első állomásán, május 11-12-én több tucat színpompás sárkány fogja felpezsdíteni a Lágymányosi-öböl nyugodt mindennapjait. A feltűnő jelenségnek számító, 12,5 m hosszú sárkányhajók versenye és a sportág egzotikus volta igazi kuriózumnak számít. A sárkányhajózás népszerűségének titka azonban nem csupán a hajók egzotikus megjelenésében rejlik, hanem a sportág történelmi múltjában is. 2 000 éves története Dél-Kínába nyúlik vissza, ahol minden évben megtartják a sárkányhajók versenyét, amit egy hatalmas ünnepséggel és különleges felvonulással tesznek még egyedibbé.

A sárkányhajó fesztivál kezdete előtt a Dunai Regattán, május 9-én találkozhattunk először a sárkányhajókkal, amik a Vigadótól egészen a Műszaki Egyetem vonaláig versenyeztek a Dunán. Nyolc egyetem hallgatói csaptak össze, akik a Magyar Sárkányhajó Szövetség által szervezett négy hetes felkészülési idő után, most végre összemérhették tudásukat. A szurkolók jó hangulatát a számos program mellett a Mary PopKids és a Compact Disco koncertje biztosította.

A 2013-as Dunai Regatta nyertese a GYŐRI SZÉCHENYI ISTVÁN EGYETEM csapata lett. Gratulálunk! :)

A sárkányhajózás Magyarországon is komoly hagyományokkal rendelkezik, hiszen a Magyar Sárkányhajó Szövetség (MSSZ) által 1998-ban meghonosított sportágban az elmúlt években a magyar versenyzők kiemelten jó eredményeket értek el. A 2011-es tampai világbajnokságon a magyar Premier Open legénysége hozta el a világbajnoki címet.

A Sárkányhajó Fesztiválok egyedi hangulatukkal és a különleges látványvilágukkal izgalmas színfoltjai lesznek az idei évnek. A versenysorozatnak Budapest mellett Fadd-Dombori, Győr, Szombathely, Szeged és Székesfehérvár ad otthont.